Verberg menu  
Verberg menu  

Kunt u niet direct vinden wat u zoekt, of heeft u vragen, dan kunt u onze klantenservice bereiken tijdens kantooruren op telefoonnummer:
0486 - 769 049

Adres

Gasolietank-reniging
Palenrij 6a
5411 LX Zeeland

 Contact: 0486 - 769 049

Wat is gasolie sludge?

Gasolie sludge: drab in de tank / bunker

Sludge is de restafval (waaronder ontlasting) van bacteriegroei in bio-gasolie. Het laat zich het beste omschrijven als 'drab' in de gasolietank. Wanneer u sludge in uw filter of tank constateert, heeft u zeer waarschijnlijk te maken met de gevreesde gasoliebacterie.  Een andere vorm van drab wordt veroorzaakt door de snelle veroudering van de tegenwoordige gasolie. Hierdoor gaan moleculen aan elkaar klonten en slaan  als bezinksel neer op de bodem van de tank. Uiteindelijk vormt zich een laag drab.

Biogasolie oftewel FAME is weliswaar beter voor het milieu maar trekt o.a. ook 8 keer meer vocht aan dan de conventionele gasolie. Vocht in de tank is een grote veroorzaker van problemen. Zo is vocht een grote voedingsbodem voor de zogenoemde dieselbacterie. Bacteriegroei in de tank zorgt voor een dikke laag slijmerige drab in de tank die vroeg of laat wordt opgezogen in het brandstofsysteem met alle gevolgen van dien. Het niet halen van emissie eisen, verstopte filters, verstopte leidingen, defecte injectoren en brandstofpompen leiden uiteindelijk tot uitval en hoge kosten.

Hoe ontstaat sludge:


In gasolie kan vocht/condens komen. Ten opzichte van conventionelele gasolie, bevat biogasolie minder zwavel en heeft het de eigenschap water aan te trekken.

Door het water in de gasolie, kunnen bacterien niet alleen overleven, maar ook gedijen en uitbreiden. Met name bij temperatuurschomelingen, kan er heel snel een grote kolonie ontstaan

De gasoliebunker raakt zwaar bevuilt. Er ontstaat een laag biomassa  en op de bodem een slijmerige sludge laag, wat de restafval van de bacterie kolonie is.

Door deze sludge raken filters, leidingen, pompen en injectoren verstopt. Uitval en schade is het gevolg. Emissieeisen die niet behaald worden...

Wat kunt u aan een vervuilde gasolietank doen.

Wanneer u sludge constateert, en dus de bacterie reeds in uw gasolie tank / bunker floreert, biedt eigenlijk alleen een grondige reiniging van uw gasolietank de oplossing. De bunkers worden professioneel gereinigd en de gasolie ultrafine gefilterd. 

Gasolietank reiniging voor de binnenvaart is een specialistiche klus, waarbij wij met een speciaal ontwikkeld mobiel spoel- en filtersysteem de gasolie reinigen. De bunkers zullen we betreden en van binnen helemaal reinigen. Water en verontreiniging worden uit de tank en brandstof verwijderd.

Foto van met sludge vervuilde gasolie bunker

Gasolietank reiniging voor de binnenvaart