Verberg menu  
Verberg menu  

Kunt u niet direct vinden wat u zoekt, of heeft u vragen, dan kunt u onze klantenservice bereiken tijdens kantooruren op telefoonnummer:
0486 - 769 049

Adres

Gasolietank-reniging
Palenrij 6a
5411 LX Zeeland

 Contact: 0486 - 769 049

Gasolietank reiniging binnenvaart tanker Archelle

De eigenaar van binnenvaarttanker Archelle had juist voor veel geld nieuwe injectoren in een van de motor moeten plaatsen. Om alles uit te sluiten en nieuwe problemen te voorkomen gaf ie ons opdracht om alle gasoliebunkers grondig te reinigen.

Eerst werd met de autokraan al onze spullen aan boord gehesen. Na het opstellen van onze filtratie units werd eerst de inhoud van de bakboordbunker in de achterste machinekamer overgepompt naar de stuurboordbunker.

Tankreiniging op locatie

 De ca 4.000 liter werd omhooggepompt door de bakboord vulopening aan dek en zo naar de andere kant gepompt. Nadat het gasolieniveau onder het niveau van het mangat was gezakt konden we het mangat openmaken.

Tankcleaning voor de beroepsvaart Gasoliebunkers schoonmaken binnenvaartschip

In de machinekamer maakten we het mangat open en konden we de rest van de gasolie direct door het mangat uitpompen.

Eenmaal leeg moest de bunker gereed worden gemaakt voor betreding. Dit doen we eerst door met een slang, in enorm tempo, te ventileren en verse lucht van buiten in te blazen.De veiligheidswacht controleert met meetapparatuur of de tank geschikt is om te betreden. We meten oa het O2 gehalte in de tank en de zogenoemde LEL waardes. Als het sein veilig is gegeven, kan de tank worden betreden.
Tijdens het schoonmaken, communiceert de veiligheidswacht met de man in de tank en houdt hem op de hoogte van belangrijke waardes.

Dieseltank reiniging op locatie Mangatwacht bij gasolietankreiniging Gasoliebunkers reinigen

Als bakboordtank schoon is en het mangatdeksel weer is gemonteerd, wordt de gasolie overgepompt van stuurboordkant naar bakboordkant. Maar niet voordat alle gasolie door onze filtratiemachine is gegaan. In de filtratiemachine wordt al het water uit de gasolie gehaald en vuildeeltjes tot maar liefst 1 micron verwijderd. Zo maken we ook de gasolie weer schoon. 

Alle sludge en bezinksel wordt nauwkeurig weggezogen. Hierna wordt de bunker met schone gasolie uitspoten en weer leeggezogen. Al het losse materiaal is er nu uit. De bunkers zijn nu weer brandschoon.

Vervuilde gasoliebunkers Gasoliebunkers schoonmaken binnenvaartschip www.gasolietank-reiniging.nl gasoliebunkers schoonmaken

Wij wensen binnenvaartanker Archelle een behouden vaart ! Tot over 5 jaar !
Wilt u ook een offerte aanvragen ? Klik dan hier 

Gasolietank reiniging voor de binnenvaart